Boyfriend

Sweet Bubbaboy


Na het overlijden van onze geliefde Llautreque viel het ons op hoe stil het was in huis. Gloria, Mmugshot en Preston zijn zo rustig, dat er een grote leegte ontstond.

Puppies zijn leuk en schattig, maar ook druk en heel erg speels. We wilden Gloria, die ook alweer twaalf is, graag in haar waarde laten en haar niet laten overweldigen door een jonge wervelwind.

Dus viel de keuze voor een nieuwe huisgenoot op een volwassen hond. Er waren enkele voorwaarden : de eerste was dat we er eentje wilden met geen te sterk karakter, omdat Mmugshot zo gegroeid was in zijn rol als reu. Dit konden en wilden we hem niet afpakken. Als het een teef werd, dan moest die gesteriliseerd zijn, omdat Mmugshot intact is en wij geen oops-nestjes wilden en de stress van loopse teef en potente reuen in één huishouden.

Nadat we eerder 5 Whippets van dezelfde fokker hadden, wilden we weer daar iets halen. Jammer voor ons werden daar geen volwassen honden afgegeven, dus dit spoor liep dood.

Toen we hoorden dat Boyfriend eventueel beschikbaar zou worden enkel voor een goede pet-home, was het op zich nog een beetje vroeg om al gelijk in te gaan op deze opportuniteit, maar langzaam groeide het besef dat hij wel eens zou kunnen passen… We vonden hem er goed uitzien, aan de beschrijving hoorden we ook dat hij precies ineen zat zoals wij wilden, dus hebben wij een playdate aan zee kunnen regelen.

Alles verliep quasi perfect, maar de echte vuurproef was toen hij voor het eerst in ons huis en onze tuin kwam. De klik was er ook, en dus werd beslist dat hij bij ons zou komen wonen. Zo gezegd, zo gedaan : ondertussen woont hij al bijna een week in Groot-Kortrijk en we zijn Shelby Mowbray heel dankbaar dat hij mocht komen.

Boyfriend is heel easy going, heeft een zachte, vrolijke expressie en groeit iedere dag meer en meer in zijn gewijzigde levensomstandigheden. We zijn tegelijkertijd trots op en verbaasd in het aanpassingsvermogen van Whippets die op volwassen leeftijd verhuizen. In ons Westvlaams bekt “Boyfriend” niet echt goed, dus met tijd vinden we nog wel een geschikte roepnaam voor hem.

West Chelan Quilted Caviar – aka Boyfriend werd geboren op 31/05/2017 bij Renn & Shelby Mowbray. Zijn mama is Sobresalto You Mammetta E Tu en zijn papa Crème Anglaise’s Panna