Gloria

Daddy’s Princess


Niet langer het enige Whippetmeisje uit onze roedel, “Gloria” Gaynor, kwam samen met haar halfbroer Elvin bij ons wonen en had dus van het eerste ogenblik iemand waar ze kon op terugvallen. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven. Het is een energiek hondje, met een eigen willetje maar een goed hart. Enige Diva-allures zijn haar echter niet vreemd, maar die nemen we er graag bij. Als enig teefje moet zijn haar mannetje staan tegen drie Broeries, en daar slaagt ze wonderwel in.

In tegenstelling met discrete Elvin, is zij eerder het flashy type : witte voorborst, witte pootjes, charmant blesje en enkele andere decoratieve elementen zoals : Streepjes ! Ze weet precies hoe ze de mannen binnen de roedel rond haar pootje moet draaien, viervoeters en tweebener. Gloria – aka Lolly – is namelijk Baasjes oogappel, vanaf dag één.

Vandaar dat zij samen in het gehoorzaamheidsklas de uitdaging aangingen. Ze was iets enthousiaster dan Elvin, maar was dan weer niet zo’n held in van die uitgesproken situaties, zoals het luid roepen van andere begeleiders op het veld. Ze maakte tevens van de eerste seconden van de sessie wel heel erg duidelijk of ze er die bepaalde dag wel zin in had of niet. Bij enkele gelegenheden verliet ze op eigen houtje het veld en ging naar de kantine om haar koekje – waarvan ze zelf vond dat ze het verdiend had – te incasseren.

Net zoals Elvin doorliep ze vlot de A-, B- en C-klas, maar het brevet bleek een groter struikelblok dan voor haar grote broer. Net zoals alle Diva’s, is zij nogal wispelturig : La Gloria vertikte namelijk om op verplaatsing de oefening “terug naar de plaats” (die ze overigens op training perfect beheerste) uit te voeren, tot grote hilariteit van de clubgenoten, die Kris en haar op hun meerder pogingen vergezelden en hen aanmoedigden. Kris verdiende een medaille voor moed en zelfopoffering en Gloria uiteindelijk ook haar felbegeerde brevet. Eind goed al goed, gelukkig voor haar dat wij de hele zaak konden relativeren en er de humor van inzien.

Al bij al is ze zeer gehoorzaam, alleen heeft ze een grotere jachtdrift dan Elvin. Voornamelijk gevederde prooien genieten haar voorkeur. Menig vogelnest in de tuin werd door haar vakkundig opgeruimd. Ook op wandelingen durft ze wel eens kort een achtervolging inzetten, maar gelukkig komt ze snel terug.

Gloria is vooral een grappig kind, dat haar positie binnen de roedel slechts een heel klein beetje misbruikt. Ze weet op wandelingen precies waar honden achter hagen zitten, die haar soms doen schrikken. Hilarisch hoe ze – als de reuen mee op wandel zijn – een stapje voorop loopt en al van op een afstand zich begint aan te stellen door te blaffen, precies of ze wil zeggen “Kom maar op als je durft, ik heb mijn broeries mee”.

Ze houdt ook verschrikkelijk van snoepen, maar gezien ze enige aanleg heeft om dik te worden en ze niet de allersterkste rug ter wereld heeft, krijgt ze die niet zo frequent als ze zelf wel zou willen. We nemen haar ook enigszins in bescherming tegen de ruigere spelletjes van haar mannelijke roedelgenootjes omdat zij die niet echt leuk vindt.

Korte ritjes op de passagierszetel van de auto naast “haar” Baasje, vindt ze ook de max. Ik weet, het mag niet, maar voor haar geldt “Ce que fem(m)e(lle) veut, Dieu le veut !” en we gaan er met groot plezier in mee.

Roccobarocco’s “Gloria” Gaynor werd geboren op 5 maart 2007. Ze is een kind van Blue Spring’s Royalty en Frontrunner’s Special Connection. Gloria heeft drie broertjes Gabbana, Gareth en GianLuca en twee zusjes Gisèle en Gigi.

Na een korte, maar vernietigende ziekteperiode moesten we op 23/06/2020 Gloriake afgeven. De ziekte van Cushing is ons meisje fataal geworden. Wij verwijzen graag naar een hulpgroep op Facebook, waar veel informatie beschikbaar is en waar lotgenoten elkaar ter hulp schieten : Cushing Contact groep