Muggy

MuggymugzMcGee


En dan denk je dat je roedel compleet is. Je voelt je perfect gelukkig met twee knappe reuen en één teefje, alles verloopt gesmeerd, de honden zijn op elkaar ingespeeld, wat wil een mens nog meer ? Niets, zou je denken. Behalve dan dat Kris als een blok viel voor kleine Mmugshot

Ik had geen enkele moeite om hem daarin te volgen : Mmugshot is bloedmooi, verschrikkelijk lief en aanhankelijk en heel intelligent. Dat hij maar één ingedaalde teelbal had, kon ons niet deren, wij hebben toch geen plannen om te gaan fokken. Na enige aarzeling van mijn kant, hadden we heel snel beslist : Hij zou bij ons komen wonen !

Leuk weetje is dat dit manneke tijdens een puppybezoek Mmini-Llautreque-je genoemd werd.Nomen est omen, wat zijn eindbestemming betreft althans.

Er is dan wel enige gelijkenis wat kleur en aftekening met Trekkie, maar verder is McGee een fijn hondje, met een heel eigen identiteit die in heel wat eigenschappen de tegenpool van Llautreque is. Maar, zoals blijkt, oposites DO attract en die twee zijn ondertussen vier pootjes op één buik geworden. We vinden ze meestal samen in de tuin, druk aan het werk aan één of ander projectje.

McGee is een superknuffelig knulletje dat heel graag zo veel mogelijk dicht bij ons is, als het enigszins kan bovenop ons. Hij is dol op schootzitten en dwingt met zijn charme de zachtste plekjes op de bank af. Hij is allerminst geïntimideerd door de grotere, zwaardere broers en compenseert dit met een verbetenheid en een doortastendheid die ik in geen enkele van de andere Whippets zag.

McGee is uitermate intelligent en pikt heel gemakkelijk nieuwe bevelen op, tenzij die niet echt in zijn draaiboek passen. Met hem zouden een extra setje ogen voor Kris en mij niet misstaan. De ervaring leert ons echter dat het rondlopen met schotelvodden, handdoeken, vuile was maar een tijdelijke fase is die we doormoeten, en hoewel we daar op opvoedkundig verantwoorde manier mee omgaan, kunnen we zijn kattekwaad best wel goed relativeren.

Voor het ogenblik genieten we volop van zijn speelse, eigenwijze en ondeugende aard omdat we er ons bewust van zijn dat die intense, fijne periode voorbij is voor we het beseffen. Met de hulp van Elvin, Gloria en Llautreque zal Mmugshot gegarandeerd uitgroeien tot een fijne Whippetman. Hij heeft zijn plek binnen de roedel gevonden en we zijn dolblij met dit kleine ventje.

Jineau Mmugshot werd geboren op 3 oktober 2013 uit de combinatie Roccobarocco’s Fivestar en Jineau Joconde. Hij heeft twee zusjes, Miss Sissippi en Mmpala en vier broertjes Mmeaujeau Mmagic, Mmeauzz-Art, Mmerssun en Model Mayhem.

Jammer genoeg hebben we ontdekt dat Mmugz geleidelijk aan blind geworden is, een probleem waar hij toch enkele aanpassingsproblemen mee had. Wijzelf konden ons daar gemakkelijk mee verzoenen. Ondertussen werd ook bij hem een ernstig hartprobleem ontdekt, dat maakt het voor ons iets moeilijker gezien dit een levensbedreigend probleem. Hij is nog altijd een happy puppy en we hopen hem nog lang bij ons te hebben en hem een rijk en gevuld leven te kunnen bieden, ongeacht hoe lang hij nog heeft.

Ondanks de goede zorgen van Dr. Gadeyne ging Mmugshot gestaag achteruit. Toen bovenop het hartprobleem, dat steeds meer zijn leven beperkte, er ook nog orgaanfalen bovenop kwam, wisten we wat ons te doen stond.

Jineau Mmugshot is op 10 maart 2023 vredig ingeslapen in de armen van zijn geliefde Baasje Kris.