Eerste juliweekend : druk

Samen met Parissa, Elsana, James & Jinx, Mulan, Lewis, Uzi, Preston, Boyfriend en Alfie en de respectievelijke bazinnetjes hadden we een playdate georganiseerd. Ondanks de nodige verfrissingen met drankjes en zwempartijtjes in de zwemvijver, was het toch broeiend heet maar dat kon de Besties niet tegenhouden, en ze konden spelend hun energie kwijt. Het viel toch op dat ze niet hetzelfde energielevel van gewoonlijk hadden. Bij aankomst thuis stond Baasje de hondjes op te wachten in de badkamer, gewapend met handdoeken. Dus om beurten de douche in, om dan tevreden en verfrist in slaap te vallen voor de rest van de plakkend hete dag.

Vandaag, bij het krieken van de dag waren de drie Whippets van de partij voor een losloopwandeling. Gezien Uzi zijn fanatisme voor alles wat fladderend opvliegt of snel wegloopt, durven wij hem niet echt los te laten op onomheind terrein, dus hij mocht thuis blijven bij Baasje, maar hij zou later nog aan de beurt komen. Dat hadden wij hem beloofd, en dat zouden wij doen. Onder luid protest van de knappe jongeling, vertrokken we met de Whippets naar het konijnenparadijs. Na een vlotte kennismaking met nieuwe vriendin “Anna de Weimarana” gingen alle remmen los. Preston liet de konijnen voor wat ze waren en verkoos om bij ons in de buurt te blijven. Boyfriend deelde haar mening. Later kwam Border Collie kruising Billy samen met zijn baasje de roedel vervoegen, en de fun kon niet op.

Zoals gewoonlijk duren mooie liedjes niet lang en na bijna anderhalf uur, en een slokje water, de auto in en huiswaarts, want thuisblijver Uzi was nog een uitstapje beloofd. Er was onweer voorspeld dus dit moest nog voor de middag gebeuren.

Thuis had Kris kunnen genieten van een concert “Uzi goes Classic”. Blijkbaar had de leuke rakker de hele tijd zijn ongenoegen geuit omdat hij “buitengesloten” was. Dus niet geaarzeld, de jongeman in de auto en hopla, op naar een uitstapje waar hem een heel belangrijke taak wachtte : socialisatie van jong spul Ice en Lucy.

Gezien de onfortuinlijke, maar onvoorstelbaar knappe Ice revalideert van ingreep na een letterlijke misstap en voorlopig niet ver mag stappen is hij tijdelijk verbannen tot een stroller. Zijn beperkte mobiliteit mag zijn socialisatie niet in de weg staan, dus in “Nonkel Uzi” wilt daar graag bij helpen.

De locatie was bekend terrein, Poeke, maar daar aangekomen konden we niet parkeren aan stamcafé Den Tijl wegens motortreffen.

Na een kort rondje in het kasteelpark, waarbij de drie hondjes heel flink en dapper en verstandig waren, waarbij Uzi zijn voorbeeldfunctie opnam en waarbij de pups moedig alle indrukken absorbeerden en superflink meestapten, was het tijd voor een beloning : apero-time op het terras van den Tijl, waar de flinke Lucy en Uzi traditiegetrouw koekjes van hun favo cafébaas kregen. Ice was zo moe van de indrukken en het stappen, dat hij in de stroller in slaap gedudderd was. De volgende keer krijgt hij vast en zeker zijn deel.

Wegens nakend onweer hebben we na een drankje de hondjes ingeladen en naar huis gereden.

Uzi, Lucy en Ice hun eerste motortreffen was een feit ! Ze waren niet in het minst onder de indruk van ronkende motoren en stoere bikers, dus wijle fier.
Oh ja, de groepsfoto van de “reversed Oreo” (twee maal wit en éénmaal zwart in tegenstelling tot het koekje) werd genomen op de stoep van Poeke Kasteel.

Als beloning van de “buitengewone bijdrage tot socialisatie van het jonge spul” heeft Uzi een gepersonaliseerde cookiejar gekregen (die bovendien nog eens gevuld was ook !) van Mum Sibylle met de opdracht om te delen met de Whippetjes. Over het delen zwijgt de Uzi in alle talen, ik moet hem dat helpen onthouden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *