Toen Alfie een viertal maanden oud was, kregen we de kans om puppy-playdates te houden met een Salukitweeling – James en Jinx, aka de JJ’s . Dit met het oog op socialisatie van de drie jonge gasten.

Deze playdates zijn uitgegroeid tot een wekelijkse traditie, enkel onderbroken door andere verplichtingen.

Week na week werd ik meer vertrouwd met enkele vertegenwoordigers van dit nobele ras, dat al te vaak als “raar” bestempeld werd door sommigen. Speciaal zijn ze inderdaad, maar ‘speciaal’ is niet altijd slecht. Iedere playdate was er wel één of andere situatie, actie of anecdote die mij de slappe lach bezorgde; Stilaan groeide de waardering voor deze schitterende honden.

Er zijn twee varianten in de Saluki, bevederde en kortharige.

1/2 twin James (bevederd) met baby Uzi (korthaar) – foto Sibylle Benoit

Wie voor het eerst voor het ras valt, gaat meestal voor de meest voorkomende variant, die bevederde. En zo bepaalde het lot wat er zou gebeuren.

Toen het U-nest van Har Kala Rachi (fokker/eigenaar van de JJ’s) geboren werd, bleken 1 reutje en 1 teefje kortharig te zijn.

Uzi (links) en zusje Mulan (rechts)
foto Sibylle Benoit

Het korthaar teefje bleef bij de fokster, maar voor het reutje werd een baasje gezocht dat niet persé franjes zocht.

Het reutje had gelijk mijn aandacht, niet in het minst door zijn uitstraling en attitude. Een zelfbewuste mooie jongen. To cut a long story short… Uzi is in onze roedel opgenomen.

De vier Whippets hebben hem met open armen ontvangen en alles verloopt super : zindelijk van dag één, gelijk doorslapen. We zijn heel blij met onze jongen en hopen lang van hem te mogen genieten. Alfie is apetrots dat hij zijn eigenste ‘sloekie’ heeft om mee te spelen.

Goede tradities worden verder gezet en de playdates zullen verder gaan. De verhalen van Uzi en zijn korthaar zusje Mulan zullen vast nog vaker aan bod komen.

Uzi zijn volledig naam is Umar Usman Har Kala Rachi, hij is geboren op 2 december 2021 uit de combinatie Dhawati Al-Din Sabiq en Qaseema Elsana Har Kala Rachi.