We hebben afscheid genomen van 2021. Een jaar met een onbeschrijfelijk verlies. Mijn zus is gestorven op 26 september en het blijft moeilijk om het verlies een plek te geven. Tijd zal de pijn verzachten, maar het voelt alsof een stuk van mezelf weggevallen is. Spijt, over alle tijd die we niet samen konden doorbrengen, van plannen die we niet meer konden waarmaken. Maar een enorme bewondering voor hoe ze met haar ziekte omging en hoe ze ook op haar voorwaarden het einde geregeld had.

Aan de positieve kant van 2021 stond een nieuwe job, bij een super bedrijf, House of Talents. Een plek binnen het Sales Talents team, waar ik tot mijn recht kom en op heel veel waardering, collegialiteit en respect kan rekenen. Op mijn eerste project bij Renson kwam ik in een super team terecht, fijne collega’s die een steun waren in de moeilijke periode door het nakende verlies van Régine.

Het allerbeste van 2021 was echter de bevrijding van een toxische “vriendschap”, en het voelt echt als een opluchting om dit juk van mijn schouders te gooien : niet langer opletten met wie je praat, wat je tegen wie mag zeggen, … Het besef dat ik recht in mijn schoenen sta en dat dit een groot probleem is dat zichzelf opgelost heeft.

Ik ben overtuigd dat met een juiste mindset 2022 een goed jaar wordt, hoewel er nog een zwaard van Damocles boven ons hoofd hangt. Mmugshot zijn hartprobleem is heel ernstig en we proberen van iedere dag het beste voor hem te regelen. Zijn blindheid heeft hij nu aanvaard, zijn hartprobleem is vele keren erger. Maar we doen ons best voor hem, meer kunnen we niet doen.

Mijn goede voornemen voor 2022 is hier vaker iets neer te schrijven, geen wereldschokkende dingen, maar dagelijkse anecdotes.