Roccobarocco’s Ornt-X-Press

De meest recente aanwinst in onze roedel is de flamboyante Roccobarocco’s Ornt-X-Prss, of Preston voor de vrienden.

In tegenstelling tot de discrete fawn Elvin en de drie ingetogen blauw-brindles Gloria, Llautreque en Mmugshot, is dit dynamisch Whippet-meisje een exuberante zwart-brindle met een veelzeggende bliksemschicht-bles op haar lieve hoofdje. Ze mag dan wel qua bouw lichter uitgevallen zijn dan haar roedelgenoten, maar ze maakt dit ruimschoots goed door haar temperament.

Preston is één vat liefde, zowel in het geven als in het nemen ervan. Wij vielen als een blok voor haar charmes, zij had net iets meer tijd nodig om te beseffen dat ze thuisgekomen was. Maar nu sluit ze naadloos aan bij de rest van de roedel en weet precies  bij wie ze moet zijn voor spelletjes, en hoe ze de iets oudere Elvin en Gloria moet respecteren. Ze heeft haar plekje gevonden en op een lieve manier ook opgeëist.

Toen ze bij ons kwam, was ze anderhalf en we zijn Hendrik en Gino eeuwig dankbaar voor het vertrouwen. Een hondje dat gedurende bijna anderhalf jaar deel uit maakte van hun leven alsnog laten gaan, is een moeilijke stap. Ze weten dat ze bezoekrecht “à volonté” hebben, dus dat verzacht hopelijk de pijn wel een beetje.

Zoals alle jongere Whippets, is Preston super ondernemend en ze moet daarom een beetje de etiquette van het huis leren : keitjes binnenbrengen om op te knagen is een no-no. We zijn als de dood dat ze er eentje inslikt. Over de salontafel lopen, die bezaaid is met afstandsbedieningen, smartphones, tablets… no-no, alweer.  Wel OK is het aanhouden buitenslepen van speelgoed, dat wordt ’s avonds wel opgeruimd door Baasje.  Gekke spelletjes spelen met Llautreque en Mmugshot zijn ook OK mits het niet TE gek wordt.

Preston is altijd klaar voor een uitstapje : bos, zee, stad, het maakt haar allemaal niets uit, zolang ze maar van de partij is, soms vraag ik mij af van wie ze dat heeft (!!). Ze vindt het warmste plekje om te soezelen en eet als een bouwvakker, kortom een dame die weet wat ze wilt. Ze legt ons met zachte hand haar willetje op en wij spelen gretig het spelletje mee. Doordat ze klein en fijn is, gaan wij net dat tikkeltje tuttiger met haar om dan met de rest.

Preston is een elegant, pienter meisje dat voor altijd in ons hart en huis genesteld zal blijven. Kortom,  alweer een tophondje, zoals de andere vier.

Preston is een kind van Jineau Mmeauzz-Art en Jineau Fauxmarbre en werd bij Hendrik Vandewiele geboren op 4 november 2015.  Ze heeft twee zusjes, Oh-Finally en Ohpal-Lara en twee broertjes Out With Kito en On Board.

Author: admin