Wat nu ?

We zijn ruim een maand na die verschrikkelijk datum van 06-05-2019, waarop we onze lieve Llautreque moesten afgeven. Het gemis blijft en zal er altijd blijven, maar beetje bij beetje slijten de scherpe kantjes van ons verdriet en nemen de goede herinneringen de bovenhand. Ik denk dat we met zekerheid mogen stellen, dat zelfs als we geweten hadden dat onze tijd met Trekkie zo kort zou zijn, we absoluut en heel overtuigd ervoor zouden kiezen om desondanks dit stukje in ons parcours samen met hem af te leggen.

Het huidige trio doet het uitstekend na een periode van aanpassing. Zij missen Llautreque natuurlijk ook. Het speelgoed ligt er ongebruikt bij en zo komt stilletjesaan de vraag naar boven : Zijn we klaar voor een nieuwe huisgenoot ? Is het een verstandige beslissing en zo ja, gaan we voor een pup of een volwassen hond.

Beide opties hebben voor- en nadelen : een jonge, actieve pup kan voor Gloria misschien net die ene brug te ver zijn. Hare Prinsessigheid is mogelijks niet te hard gesteld op ongewenste intimiteiten van een brutaaltje en zou een iets meer gematigde huisgenoot waarschijnlijk meer appreciëren.

Anderzijds zijn we zo fier en blij met onze “little big man” Mmugshot die enorm groeit in zijn positie als Reu des Huizes. Hij neemt zelfs trekjes van Llautreque over en zoekt meer en meer contact met ons en is beslist knuffeliger geworden. Zijn we eerlijk tegenover hem als we weer een “concurrent” binnenhalen ? Of misschien vindt hij een nieuwe partner in crime net leuk om jongensdingetjes te doen ? Peeing contests op het strand enzo… Misschien is een gesteriliseerd teefje dan een optie ?

Vele vragen en en twijfels, maar één ding staat voorop : welke beslissing we ook nemen, we zullen dit doen na rijp beraad en in het belang van de Whippets. Tijd dus voor reflectie en het zorgvuldig zoeken naar de juiste balans in het volgen van ons hart en ons verstand. Haast is er in geen geval bij.

Author: admin